Ramen

Houten ramen hebben veel te verduren onder de weersomstandigheden en de verflaag is belangrijk voor de vochtbestendigheid. Blaasjes onder de verf of afgebladerde ramen zijn vaak het teken om ramenkozijnen te schilderen. Dit is belangrijk om houtrot te vermijden. Diëgo Doom, uit Lievegem, gebruikt meestal een alkydverf of speciale acryllak voor buiten. Deze producten geven het mooiste en meest duurzame resultaat.

Goed om te weten:

  • Houten buitenramen worden altijd eerst afgeschuurd en behandeld met een solventgedragen primer. Daarna krijgen ze een laag verf.
  • Zijn de raamkozijnen aangetast door houtrot? Wij verwijderen het aangetaste hout en behandelen het kale hout met een speciaal impregneermiddel tegen houtrot. Het doodt schimmels en andere organismen in het hout en voorkomt verdere interne rotting. Na het impregneren gebruiken we een supersterke flexibele plamuur die geschikt is voor het opvullen van grote gaten in houten buitenschrijnwerk.
  • Aluminium ramen zijn overschilderbaar, maar het eindresultaat is sterk afhankelijk van het soort aluminium. Zo is geanodiseerd aluminium lastig om op te schuren en dus moeilijk overschilderbaar. Standaard aluminium is makkelijker. Het overschilderen van gepoedercoate of gelakte aluminium ramen heeft de grootste kans op succes. We gebruiken professionele producten voor een kwaliteitsvol resultaat.
  • PVC-ramen overschilderen is niet altijd een succes.

Heb je vragen over de mogelijkheden met jouw ramen? Neem dan contact met ons op.

Neem
contact op

Contact