Behangen

Behangen is vaak een klusje dat vele handige Harry’s zelf proberen. Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo is de ondergrond van belang, de lijm en de manier van lijmen, maar ook de temperatuur in je ruimte kan ervoor zorgen dat behang begint te krimpen. Liever behangen zonder zorgen? Dan ben je bij Diëgo Doom aan het juiste adres. Hij is een ervaren behanger die jouw ruimte in een mum van tijd omtovert tot een inspirerende ruimte. Daarnaast is Diëgo expert in het plaatsen van vliesbehang. Vliesbehang is de ideale oplossing voor het bekleden en renoveren van je muren. Doordat het vlies de perfecte hoeveelheid verf absorbeert en strepen voorkomt, is het de ideale ondergrond voor schilderwerken.

Vliesbehang

Vliesbehang is het meest gemakkelijke behang om je interieur een nieuwe look te geven en heeft tal van voordelen:

 • Snelle plaatsing omdat je lijm rechtstreeks op de muur aanbrengt en niet op het behang.
 • Vliesbehang zet ook niet uit, kan makkelijk verwijderd worden en is bijzonder sterk waardoor het muren beschermt tegen krassen en scheuren in het pleisterwerk.
 • Verstevigd muren en verstopt oneffenheden of kleurverschillen.

   

  Type vliesbehang

  Diëgo Doom bekijkt samen met jou welk type vliesbehang het beste past in jouw woning. Want elke ruimte heeft specifieke eisen, voor- en nadelen. Zo is niet alleen de kleur en de print, maar ook de structuur van het behangpapier van belang. We zetten enkele soorten vliesbehang op een rijtje:

  1. Effen vliesbehang is bijzonder populair omwille van zijn gladde en effen structuur. Je kan het gebruiken in elke ruimte en is makkelijk overschilderbaar. Dankzij de lange levensduur hoef je je enkele jaren geen zorgen te maken over slijtage.
  2. Gestructureerd vliesbehang is ideaal wanneer je houdt van de traditionele look van behang. Ook dit type vliesbehang kan je een nieuwe verflaag geven om je interieur op te frissen.
  3. Decoratief vliesbehang beschikt reeds over een kleur of afbeelding; het heeft dus geen verflaag meer nodig. Houd je van een trendy look en feel dan kan je kiezen uit verschillende afbeeldingen en motieven.

  Iets anders

  Wil je toch iets anders? Een echte eyecatcher, iets hip en trendy? Vraag dan meer informatie over fotobehang, textielbehang, magneet(vlies)behang, vinylbehang, 3D-behang… Diëgo Doom geeft jou graag meer informatie over deze trends.

  Goed om te weten:

  • Vliesbehang en glasvezelbehang is niet hetzelfde. Het verschil merk je aan het motief: glasvezelbehang herken je aan het typische ruitjesmotief dat zichtbaar blijft bij het schilderen. Het heeft dezelfde toepassing als vliesbehang, maar wordt met glasvezels gemaakt.
  • Schilder- en Interieurwerken Doom werkt zorgvuldig en netjes. Je ondervindt weinig tot geen (geur)hinder van de werken.
  • Verschillende mogelijkheden om behang te overschilderen voor het gewenste optische effect . Vraag advies aan Diëgo Doom.

  Neem
  contact op

  Contact